lördag 25 oktober 2008

Det var det här med splittring i leden...

Kommentarerna har knappt ebbat ut från alliansen beträffande den sk (s) + (mp)-palavern gentemot (v) förrän de själva serverar en riktigt het, potentiell splittringspuck! För något annat kan man väl knappast kalla det faktum att flera framstående allianspolitiker i dagarna föregår samkönade äktenskaps-förslaget med löften om att rösta på oppositionens förslag om inte (kd) ändrar sin inställning alternativt ignoreras av de andra partierna i alliansen.

I sak är det helt riktigt av dessa enskilda allianspolitiker - ett parti är det som håller emot, och det är parlamentariskt helt orimligt att låta det enda partiets ståndpunkt vara avgörande för hur besluten kring samkönade äktenskap slutligen ska bli. Men vad är de andra partiernas officiella hållning? Och lösning ? Se tidigare inlägg.

Jag anser att alliansen skulle ha hållit igen något av den kraftfulla kritik beträffande splittring i oppositionen som man framförde gentemot Mona Sahlin mfl under den sk superveckan - när M.S. deklarerat att (s) ej kunde samarbeta med (v) med mindre än att en omvärdering skedde av (v):s ekonomiska politik. Det var ansvarsfullt, rakt och klara besked av Mona Sahlin. ( och Maria Wetterstrand)
Trots att det skavde ordentligt i de egna leden, (s)åklart.
Till klara besked kan man nämligen förhålla sig. Kanske är det det alliansen räds?

Inga kommentarer: