tisdag 23 september 2008

Värmdö Kommun...en sån röra.

Saxat ur dagens NVP...

...där det bla står att läsa om de kommunala förvaltningschefernas arbetssituation i en undersökning som utförts av KPMG Bohlins på uppdrag av kommunrevisorerna.I den kommunala omorganisationens kölvatten uppger ett flertal chefer att de helt eller delvis saknar en adekvat arbetsbeskrivning.Vidare verkar råda tämligen vattentäta skott mellan de olika ansvarsområdena, med väldigt lite samarbete chefer sinsemellan.Detta är bara två av flera allvarliga punkter som poängteras av det undersökande konsultbolaget.

...bläddrar vidare och finner att Arbetsmiljöverket AMV riktar kritik till kommunen för på det sätt densamma hanterat nedmonteringen (mitt ordval) av stödenheten inom Värmdö Kommun. AMV konstaterar att det finns brister i ansvarsfördelning, arbetsorganisation, information i alla led - dvs både för resurspersonerna, skolledningen på respektive enhet samt inom PRO Värmdö.
Kommunen har fått till den 1 oktober på sig att se över problematiken.(!)

...porslinsstaden Gustavsberg riskerar på allvar att skrämma sina producenter på flykten genom brist på framförhållning, läs mer här.Trots varsel nu under begynnande lågkonjunktur går fabriken i Gustavsberg bra och ägarna vill investera vidare i Gustavsberg.Frågan måste skyndsamt och proffessionellt hanteras, och rimligen bör politiskt ansvarige i nämnden allra minst ha klart för sig tidsramarna för dessa för kommunens utveckling och särprägel så otroligt viktiga projekt.Hur och vad som ska göras och i samarbete med vem - det är pinsamt om detta ska behöva gå omvägen om landshövdningen innan det blir fart på hanteringen - eller åtminstonne klara besked - från kommunledningens sida.

...gymnasiefrågan rullar vidare.Denna gång med ett ickeparlamentariskt kontrabeslut till den tidigare turbulensen - bara knappa 9 månader sedan förra svängen i denna trista historia.

...och ytterligare tråkiga nyheter för våra ungdomar, och dem som arbetar med demsamma är beslutet om Fritidsgården Ettan. Läs Annika. !!!
Jag delar Per Margulies bestämda känsla av att "örat mot rälsen" inte är det som kännetecknar de styrande idag. Vem företräder de ?
Jag skäms över min kommuns ledning, skriver LG Nilsson, och det är en känsla som ligger nära till hands när man begrundar det faktum att det är barnen och ungdomarnas vardagsmiljö vi talar om här.
Jag förvånas dessutom (utan att känna till den bakomliggande historien) över det faktum att anledningen till flytten är försäljning av kommunal mark.Vår kommundirektör har (bla i samband med den i våras så aktuella Grantomtafrågan) flera gånger konstaterat att ett av Värmdös stora problem är bristen på kommunalt ägd mark.En ståndpunkt som kanske då inte delas av den styrande majoriteten, får man förmoda.

Detta är ett axplock ur NVP:s digra och föga smickrande rapportering denna vecka allena.
I ljuset av det hoppas jag att moderaterna mycket snabbt samlar sina led, klarar ut sina ledarfrågor och tar tag i det viktiga arbetet - nämligen att leda kommunen.Och kan man inte det med det snaraste, så bör man som ansvariga förtroendevalda vända sig till sina allierade för benäget bistånd.


1 kommentar:

Annika Andersson Ribbing sa...

Otroligt komiskt att du just skrivit "mitt" inlägg! Jag var just påväg skulle bara kika lite runt lite grann.. Nu lägger jag en länk till dig istället.


Annika