måndag 17 november 2008

Lite snabbt om Grantomta.

Jag inser att nedanstående korta referat av den senaste händelseutvecklingen vid Grantomta och Vik är en smula intern. Men det får stå kvar så. Läs detta inlägg med vidhängande länkar för en mer heltäckande bild. (denna kommentar tillagd 18/11)

Det är nu avgjort att en idrottshall ska byggas på Grantomta, med en storlek om max 1.600 kvm.Det är fortfarande väldigt stort, men mindre än den ursprungliga hallen. Det går att minska ned den ytterligare, med bibehållen funktion enligt flera erfarna expertröster som hörts i sammanhanget. Detta arbete kommer givetvis att bevakas av alla oss som engagerat sig i frågan.

Placeringen av idrottshallen kommer att skjutas söderut på tomten, vilket enligt VKFAB, som av KS har fått uppdraget att projektera bygget, kommer att innebära att en del av pulkaberget som vetter mot Näverängen och de boende där kan sparas. (dvs samma berg som Greenska villan står på) Jag hoppas att allt görs för att så skall bli fallet. (Träden vid nuvarande byggarbetsplats skulle sparas så många som möjligt, men där finns inte en enda buske kvar längre.)

Beträffande trafiklösningen på Viks Skolväg så skall den enkelriktas med flöde norrut redan från branta backen närmast Shell, upp mot Silverängsvägen. Ingen bom eller liknande med andra ord vid Viks Skola. De 600 barn som skall passera vägen där flera gånger dagligen till och från skolskjuts, matsal och framtida jympahall kommer att ha trafikljus som reglerar passage. Det känns väl bara halvbra. I föräldragrupperna har vi startat en diskussion om att kanske ha skolpoliser på plats på morgonen. Trafiksituationen kommer att följas även i fortsättningen såklart.

Inga kommentarer: